СВЯТКОВА СТРАВА УКРАЇНСЬКА





Система харчування народу складається із сукупності певних ознак традиційно-побутової культури етносу: набір харчових продукітв, способи їх обробки і приготування страв, харчові обмеження, заборони і переваги, режим повсякденного харчування, асортимент обрядових страв, звичаї, пов’язані із приготуванням і споживанням їжі
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у значній залежності від природно-географічних умов і зумовлених ними напрямків господарської діяльності.
Народна обрядова їжа – святкова, ритуальна або церемоніальна – не лише засіб задоволення життєвої потреби людини, а й важлива форма соціального спілкування, традиційна суспільна цінність, що несе на собі символічне навантаження.
На сторінках цієї рубрики я знайомитиму Вас як з традиційними, так і з святковими та обрядовими стравами українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар