середа, 18 січня 2023 р.

Виробниче навчання гр 4 13.01.2023 Ознайомлення із закладом ресторанного господарства. Інструктажі з безпеки праці та пожежної безпеки на виробництві(в кухні - лабораторії)

ВСТУП В наш час для нормального функціонування ресторанних закладів потрібні кваліфіковані працівники, які повинні мати певну базу знань та навиків у даній галузі. Заклади ресторанного господарства - це сукупність закладів, об'єднаних за характером виробництва продукції, однорідності сировини, що використовується для виготовлення страв і кулінарних виробів, спільності виробничих процесів, матеріально-технічної бази, форм обслуговування населення.
https://chvku.at.ua/foto/2020-2021/dist-navch/oznajomlennja_z_zakladom_restorannogo_gospodarstva.pdf переглянути урок за посиланням Знати на пам,ять!!!! Охорона праці Перед початком роботи: Роботу потрібно починати в охайно заправленому, санітарному одязі, з застібнутими рукавами. Не заколювати голками санітарний одяг, не тримати в кишенях скляних і гострих предметів. Правильно організовувати робоче місце, проходи держати вільними. Оглянути інвентар, інструменти, перевірити придатність обладнання до роботи. Не працювати на машинах і апаратах, будову яких не знаємо. Бути уважними під час роботи, не відволікатися самому і не відволікати інших. Під час роботи: При ручній обробці необхідно дотримуватись наступних правил: при роботі з ножем, кухар повинен держати лезо від себе; розроблювальні дошки потрібно класти на рівну поверхню стола; гострити ніж об мусат потрібно осторонь від робітників, зайнятих на інших процесах. При роботі з електрообладнанням: потрібно впевнитись про наявність діелектричного килимка; перед початком роботи електроплити необхідно перевірити справність терморегулятора та пакетних перемикачів; забороняється працювати на плитах, жарочна поверхня яких деформована, з виступами; переміщувати посуд з рідиною по поверхні плити обережно, без ривків; при закладанні у киплячий жир овочів не допускається попадання води; не можна братися голими руками за гарячий кухонний посуд, використовувати при цьому рушник; кришки посуду з гарячою їжею потрібно відкривати обережно на себе; перед тими, як переставляти посуд з гарячою їжею, з одного місця на друге, попередь про це інших працівників; вчасно прибирати розлиту рідину, жир; продукти з підлоги. Знати будову і правила експлуатації та пройти інструктаж на робочому місці по безпечних прийомах роботи на обладнанні. Після закінчення роботи вимкнути механізми, очистити робоче місце, скласти весь інструмент, вимити руки і обличчя теплою водою з милом. 4.2. Витерти інструменти і пристрої від бруду і пилу. 4.3. Про наявність пошкодженого інструменту доповісти керівнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар