пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Для учнів групи № 12!

Продовжуємо удосконалювати свою майстерність!

Сьогодні ознайомимося з секретами приготування кексів.


Кекс у духовці – загальні принципи приготування

Основою будь-якого тіста для кексів є яйця і жири. Може використовуватися масло вершкове або рослинне, іноді йде маргарин. В принципі, вершкове масло завжди можна замінити маргарином, це здешевить випічку, але вибирайте якісний продукт з високим вмістом жиру, щоб води в тесті було як можна менше.
Що ще кладуть у тісто:
  • борошно;
  • розпушувачі;
  • цукор;
  • ваніль, сіль.
Є рецепти з додаванням шоколаду, мармеладу, родзинок, цедри і цукатів. Дуже смачними виходять вироби з сирного тіста. Трохи нижче є покроковий рецепт таких кексів для духовки.
Готове тісто потрібно розкласти у формочки. Можна використовувати популярний зараз силікон або металеві форми. Кекси готують маленькі або роблять один великий пиріг, все залежить від рецепту і власного бажання. Температура зазвичай невелика в районі 170-190 градусів, але по часу кексовое тісто печеться досить довго, так як воно важке й масляниста.

Столичний кекс у духовці: покроковий рецепт

Справжній ГОСТовский покроковий рецепт кексу «Столичний». Ця випічка багата родзинками, жирами, виходить неймовірно смачна і ароматна. Столичні кекси можна готувати в маленьких формочках або випікати один великий кекс.
Інгредієнти
  • три яйця;
  • 0,7 ч. л. розпушувача;
  • 170 грамів масла;
  • 0,2 ч. л. солі;
  • 250 г борошна;
  • 170 грамів цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 150 грамів ізюму;
  • дві ложки пудри.
Приготування
1. Щоб родзинок було багато, він не вийшов сухим і жорстким, попередньо розмочуємо. Спочатку перебираємо. Промиваємо кілька разів, потім заливаємо теплою водою. Не потрібно використовувати дуже гарячу рідину або окріп, виноградини в цьому випадку розкиснуть, вийдуть некрасивими. Залишаємо родзинки хвилин на тридцять, потім зливаємо в друшляк, нехай з нього стікають крапельки води.
2. Вийняти масло з холодильника заздалегідь. У гостовських покрокових рецептах кексу може використовуватися розм’якшений жир або розтоплений. Зробимо по першому варіанту. Викладаємо м’яке масло в миску, додаємо відразу цукор і ванільний цукор.
3. Занурюємо міксер і на найбільшій швидкості збиваємо близько семи хвилин. Масло повинне перетворитися в світлий і пишний крем. Щоб все вийшло, беріть натуральний продукт з жирністю 72%.
4. По одному вводимо яйця. В процесі солимо, збиваємо ще трохи.
5. Змішати борошно з розпушувачем, всі разом просіяти. Якщо борошно ще може бути однорідна, то в розпушувачі часто зустрічаються грудочки, на смак вони будуть не дуже приємні, тому не варто нехтувати цим кроком.
6. Додаємо борошно, починаємо акуратно перемішувати і в процесі підсипаємо розмочений родзинки. Замішуємо столичне тісто. Довго його заважати не потрібно, щоб збереглася пишність.
7. Викладаємо у форми, наповнюємо на 2/3 висоти. Краще столичні випікати кекси в металевих рифлених формочках, тоді вони виходять рум’яні і красиві з усіх боків. Не забудьте форми перед закладкою тіста змастити.
8. Поставити майбутні кекси в духовку, прогріту до 170 градусів. Невеликим виробів для випічки досить 40-45 хвилин. Якщо кекс готується у великій формі, то час може збільшитися до 70-80 хвилин.
9. Виймаємо випечені кекси, даємо трохи охолонути. Витрушуємо з формочок.
10. Даємо випічці охолонути.
11. Пудру перекладаємо в маленьке ситечко, посипаємо кекси верху для краси.
Бажаю успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар