вівторок, 5 травня 2020 р.

Для учнів групи № 12!

Тема уроку: "Заварні тістечка".

Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування заварних тістечок. 2). Приготувати еклери. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber


Загальні відомості
Самим поширеним десертом на основі заварного тіста є еклер. Він має довгасту форму, начиняється солодким кремом і покривається блискучою глазур’ю. Приготування заварних тістечок починається з замішування тіста. Його особливість – заварювання борошна та яєць крутим окропом. За рахунок цього маса набуває податливість, м’якість і блиск.
Класичної начинкою для цього виду випічки є крем для заварного тістечка, який можна зробити з кількох рецептурами. Ось кілька прикладів, чим можна начинити еклери:
·         заварний крем;
·         збиті вершки;
·         збита варена згущене молоко з вершковим маслом;
·         шоколадний крем;
·         вершково-заварний крем;
·         масляний крем;
·         сир, збитий зі згущеним молоком.

Глянсове покриття додасть випічці закінчений вигляд і збереже свіжість. Для її виготовлення потрібно подрібнити цукор до стану пудри, просіяти, змішати з водою або лимонним соком. Можна зробити глазур і з додаванням яєць, але таке покриття вимагає підсушування в духовці після нанесення.
Найважливішим пунктом в приготуванні є тісто для заварних тістечок. У нього входять борошно, вода, вершкове масло або маргарин, яйця. Приправляють масу сіллю і цукром, воду заміняють молоком або сметаною для отримання м’якого, ніжного смаку.
Еклери з заварним кремом



Рецепт еклерів з заварним кремом допоможе приготувати смачні тістечка – такі, як роблять у французькій кондитерській. Особливий шик їм надає шоколадна глазур і смачна начинка із заварного крему. Краще вживати висококалорійне ласощі до обіду або на сніданок, щоб не набрати зайві кілограми. Оптимально поєднувати тістечка з чаєм, кавою або гарячим какао.
Інгредієнти:
·         яйця – 4 шт.;
·         борошно – 0,18 кг;
·         вершкове масло – 100 г;
·         вода – 1,5 склянки;
·         сіль – щіпка;
·         білий цукор – 10 г;
·         молоко – 2 склянки;
·         цукрова пудра – 80 г;
·         жовтки – 2 шт.;
·         ванілін – на кінчику ножа;
·         крохмаль – 30 гр.
·          
Послідовність виконання:
1.    У сотейник з маслом налийте воду, підсолити, розтопіть, додайте борошно. Постійно помішуючи, заваріть масу, остудіть, постійно збиваючи вінчиком, введіть по одному яйця. Замісіть тісто.
2.    Отсадите тістечка кондитерським мішком у вигляді смужок, залишаючи невелику відстань між ними.
3.    Випікайте 10 хвилин при 220 градусах, потім 15 хвилин при 190.
4.    Молоко змішайте з півтора ложками борошна, крохмалем. З’єднайте з розтертими жовтками, цукром, ваніліном. Готуйте крем в мікрохвильовій печі при максимальній потужності чотири хвилини, періодично помішуючи.
5.    Заповніть еклери кремом, прикрасити глазур’ю з розплавленого шоколаду.

Немає коментарів:

Дописати коментар