Тема уроку: "Заварні тістечка".
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування заварних тістечок. 2). Приготувати еклери. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування заварних тістечок. 2). Приготувати еклери. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Загальні відомості
Самим поширеним десертом на основі заварного тіста є еклер. Він має
довгасту форму, начиняється солодким кремом і покривається блискучою глазур’ю. Приготування
заварних тістечок починається з замішування тіста. Його особливість –
заварювання борошна та яєць крутим окропом. За рахунок цього маса набуває
податливість, м’якість і блиск.
Класичної начинкою для цього виду випічки є крем для заварного тістечка,
який можна зробити з кількох рецептурами. Ось кілька прикладів, чим можна
начинити еклери:
·
заварний крем;
·
збиті вершки;
·
збита варена згущене молоко з вершковим маслом;
·
шоколадний крем;
·
вершково-заварний крем;
·
масляний крем;
·
сир, збитий зі згущеним молоком.
Глянсове покриття додасть випічці закінчений вигляд і збереже свіжість. Для
її виготовлення потрібно подрібнити цукор до стану пудри, просіяти, змішати з
водою або лимонним соком. Можна зробити глазур і з додаванням яєць, але таке
покриття вимагає підсушування в духовці після нанесення.
Найважливішим пунктом в приготуванні є тісто для заварних тістечок. У нього
входять борошно, вода, вершкове масло або маргарин, яйця. Приправляють масу сіллю і цукром,
воду заміняють молоком або сметаною для отримання
м’якого, ніжного смаку.
Еклери з заварним кремом
Рецепт еклерів з заварним кремом допоможе приготувати смачні тістечка –
такі, як роблять у французькій кондитерській. Особливий шик їм надає шоколадна
глазур і смачна начинка із заварного крему. Краще вживати висококалорійне
ласощі до обіду або на сніданок, щоб не набрати зайві кілограми. Оптимально
поєднувати тістечка з чаєм, кавою або гарячим какао.
Інгредієнти:
·
яйця – 4 шт.;
·
борошно – 0,18 кг;
·
вершкове масло – 100 г;
·
вода – 1,5 склянки;
·
сіль – щіпка;
·
білий цукор – 10 г;
·
молоко – 2 склянки;
·
цукрова пудра – 80 г;
·
жовтки – 2 шт.;
·
ванілін – на кінчику ножа;
·
крохмаль – 30 гр.
·
Послідовність
виконання:
1. У сотейник з маслом
налийте воду, підсолити, розтопіть, додайте борошно. Постійно помішуючи,
заваріть масу, остудіть, постійно збиваючи вінчиком, введіть по одному яйця.
Замісіть тісто.
2. Отсадите тістечка
кондитерським мішком у вигляді смужок, залишаючи невелику відстань між ними.
3. Випікайте 10 хвилин при
220 градусах, потім 15 хвилин при 190.
4. Молоко змішайте з
півтора ложками борошна, крохмалем. З’єднайте з розтертими жовтками, цукром,
ваніліном. Готуйте крем в мікрохвильовій печі при максимальній потужності
чотири хвилини, періодично помішуючи.
5. Заповніть еклери кремом,
прикрасити глазур’ю з розплавленого шоколаду.
Немає коментарів:
Дописати коментар