середа, 6 травня 2020 р.

До уваги учнів групи № 12!

Тема уроку: "Круасани".




Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування круасанів. 2). Приготувати круасани. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber

Круасани – це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі пробували правильно приготовлені круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою – шоколадом, сиром, кремом і т.д.

Навчитися готувати справжні круасани, між тим, не так важко, як здається.

Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно з історичною версією, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія-Антуанетта.

Круасани – справжній символ французької кухні взагалі і французького сніданку зокрема. Круасани випікають з листкового тіста.

При цьому зверніть увагу, що круасани будуть пишніше, якщо ви приготуєте для них дріжджове листкове тісто. Круасани можна робити зовсім без начинки, як прийнято у Франції, а можна робити з густим повидлом, шматочками фруктів, шоколадом, згущеним молоком, сиром, шинкою тощо.

Пам’ятайте, що будь-яка рідка начинка з круасанів витече під час випікання, тому не намагайтеся робити круасани з рідким варенням, розтопленим шоколадом і т. д. Але якщо ви все ж хочете приготувати круасани з такою начинкою – рішення є: спочатку спечіть круасани взагалі без начинки, а потім готові вироби розріжте уздовж навпіл, викладіть на нижні половинки начинку і відправте круасани в духовку на 5 хвилин, після чого подавайте їх до столу, накривши верхніми половинками.

Класичні круасани з  листкового тіста

Інгредієнти:

масло вершкове 82% – 350 г;
борошно – 500 г;
молоко – 200 мл;
яйця – 2 шт;
дріжджі свіжі – 40 г;
олія – 30 мл;
цукрова пудра – 30 г;
сіль – 8 г;
розпушувач – 2 г;

Приготування:

 Спочатку підготувати масло: викласти трохи розм’якшене масло на припудрену борошном харчову плівку або на аркуш паперу для випічки, накрити плівкою або папером, а потім відбити кухонним молотком, зробивши прямокутник розміром приблизно 10х12 см. Масло прибрати в морозильну камеру на 10 хвилин.

Тісто. Дріжджі розчинити в молоці, а борошно змішати з розпушувачем і цукровою пудрою, додати в суміш яйця, влити олію та додати сіль. В отриману масу влити розчинені в молоці дріжджі. Замісити тісто. Вимішувати 2-3 хвилини.

З тіста зробити прямокутник 12х20 см. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, обернувши плівкою. Потім тісто дістати, викласти на присипаний борошном стіл. На одну половинку прямокутника тіста викласти підготовлене масло. Трохи розім’яти руками масло з країв, накрити другою половиною тіста. Краї защипити. Обережно розкачати прямокутник тіста до товщини 1 см. Розгортати потрібно від центру тільки по напрямку вперед і назад. Скласти отриманий довгий прямокутник тіста втричі і прибрати спочатку на 15 хвилин в морозильну камеру, а потім ще на 15 хвилин – в холодильну.

Охолоджене тісто дістати, знову розкачати в довгий прямокутник товщиною близько 1 см, але розгортати слід вже в перпендикулярному від попереднього разу напрямку. Потім знову скласти в 3 рази і знову охолодити. Процедуру повторити ще як мінімум 3-4 рази. Кожен раз при цьому тісто розкачувати перпендикулярно попередньому напрямку розкочування.

З готового дріжджового листкового тіста зробити круасани. Для цього тісто розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, розрізати тісто на рівнобедрені трикутники, причому основа цих трикутників повинно бути в 2 рази менше, ніж сторона. В основі кожного трикутника тіста зробити надріз довжиною 1 см, потім згорнути тісто від основи до вершини і загнути виріб, надавши йому форму півмісяця.

Викласти круасани на застелене папером для випічки деко. Залишити круасани для вистоювання на 30 хвилин в теплому місці. Змастити збитим жовтком з молоком, випікати в розігрітій до 190-200 °С духовці протягом 20-25 хвилин. Готові круасани подавати до столу гарячими.

Немає коментарів:

Дописати коментар