середа, 13 травня 2020 р.

До уваги здобувачів освіти групи № 12!


Тема уроку: "Листкове тісто дріжджове"

Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування тіста листкового. 2). Приготувати листкове тісто. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber

Приготоване листкове тісто можна використовувати відразу, а можна упакувати в пакет або харчову плівку і заморозити. З нього вийдуть смачні домашні круасани, листкові пиріжки, торт "Наполеон", "равлики з родзинками", слойки з шоколадом, абрикосами або грушами.

Інгредієнти:


500 г борошна
20 г свіжих дріжджів
10 г солі
50 г цукру
1 яйце
125 г холодного масла
125 г холодної води
200 г вершкового масла 82%

Рецепт приготування:

Змішайте борошно, свіжі дріжджі, сіль, цукор, яйце, молоко і воду. Замісити тісто так, доки воно не буде відставати від стінок посуду.




Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Покладіть в миску, злегка посипану борошном, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на 12 годин.
Вершкове масло розкачайте в квадрат, товщиною 1 сантиметр. Тісто розкачати в чотирьох напрямках, починаючи від центру, де вирізаний хрест. Потім на центр викладіть пласт масла, накрийте його внапуск вільними кінцями тіста.
Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку в прямокутник 20х60 сантиметрів, потім складіть тісто втричі.
Накрийте плівкою, приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Потім тісто розгорніть на 45 градусів і ще раз розкачати у вигляді прямокутного пласта 20х60 сантиметрів, ще раз складіть втричі.
Накрийте плівкою, приберіть в холодильник знову на 20-30 хвилин.
Повторіть розкочування і підйом в холодильнику ще раз.

Немає коментарів:

Дописати коментар