Тема уроку: "Листкове тісто дріжджове"
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування тіста листкового. 2). Приготувати листкове тісто. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування тіста листкового. 2). Приготувати листкове тісто. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Приготоване листкове тісто можна використовувати
відразу, а можна упакувати в пакет або харчову плівку і заморозити. З нього
вийдуть смачні домашні круасани, листкові пиріжки, торт "Наполеон",
"равлики з родзинками", слойки з шоколадом, абрикосами або грушами.
Інгредієнти:
500 г борошна
20 г свіжих дріжджів
10 г солі
50 г цукру
1 яйце
125 г холодного масла
125 г холодної води
200 г вершкового масла 82%
Рецепт приготування:
Змішайте борошно, свіжі дріжджі, сіль, цукор, яйце,
молоко і воду. Замісити тісто так, доки воно не буде відставати від стінок
посуду.
Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний
надріз. Покладіть в миску, злегка посипану борошном, накрийте плівкою і
приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на 12 годин.
Вершкове масло розкачайте в квадрат, товщиною 1
сантиметр. Тісто розкачати в чотирьох напрямках, починаючи від центру, де
вирізаний хрест. Потім на центр викладіть пласт масла, накрийте його внапуск
вільними кінцями тіста.
Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку в прямокутник
20х60 сантиметрів, потім складіть тісто втричі.
Накрийте плівкою, приберіть в холодильник на 20-30
хвилин.
Потім тісто розгорніть на 45 градусів і ще раз
розкачати у вигляді прямокутного пласта 20х60 сантиметрів, ще раз складіть
втричі.
Накрийте плівкою, приберіть в холодильник знову на
20-30 хвилин.
Повторіть розкочування і підйом в холодильнику ще раз.
Немає коментарів:
Дописати коментар