середа, 6 травня 2020 р.

Тема уроку: "Пироги".


Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування пирога з сиром та яблуками. 2). Приготувати пиріг. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber


Практично в кожній кухні світу роблять випічку з цими фруктами. Пай, штрудель, перевертиш, тарт, віденський – лише кілька різновидів пирогів з яблук. Весь перелік рецептів важко навіть перерахувати. У начинку додають масу інгредієнтів: ізюм, мармелад, шоколад, креми, цедру цитрусових.

1.    Щоб вийшло дійсно смачно, кладіть побільше фруктів.
2.    Для випічки більше підходять сорти фруктів Семеренко, Антонівка, тому що у них кисло-солодкий смак і щільна структура.
3.    Якщо у фруктів тверда шкірка, її потрібно  зрізати .
4.    Яблучко має властивість темніти при нарізуванні. Щоб цього не сталося, необхідно полити скибочки соком лимона.
5.  Щоб тісто не було надмірно вологим, притрусіть його крохмалем.

Пиріг з яблук і сиру
·         мускатний горіх – 1 чайна ложка (неповна);
·         сметана нежирна – 3 ст. л.;
·         борошно – 1,5-2 ст. л. (скільки візьме тісто);
·         яблука – 3 середніх;
·         манка – 2,5 ст. л.;
·         масло пісне – 1 ст. л.;
·         кориця – 1 ч. л. (без гірки);
·         лимон – половинка невеликого;
·         цукор – 70-75 г;
·         сир нежирний – 300 р.

Спосіб приготування:
1.    Сир перетріть. Додати манку, сметану і половину цукру. Все перемішайте.
2.    Зріжте з митих фруктів шкірку, приберіть насіння. Поріжте великими шматочками. Полийте їх лимонним соком.
3.    Перемішайте фрукти з борошном, корицею, мускатним горіхом.
4.    Намажте маслом форму для випічки. Покладіть туди сирне тісто, розрівняти. Зверху додайте начинку, злегка притисніть.
5.    Печемо в духовці при температурі 200 градусів приблизно півгодини.






Немає коментарів:

Дописати коментар