Тема уроку: "Пироги".
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування пирога з сиром та яблуками. 2). Приготувати пиріг. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Завдання: 1). Ознайомитись с технологією приготування пирога з сиром та яблуками. 2). Приготувати пиріг. 3). Зробити фотозвіт та надіслати на електронну адресу майстра larisadavydova4@gmail.com або у Viber
Практично в кожній
кухні світу роблять випічку з цими фруктами. Пай, штрудель, перевертиш, тарт,
віденський – лише кілька різновидів пирогів з яблук. Весь перелік рецептів
важко навіть перерахувати. У начинку додають масу інгредієнтів: ізюм, мармелад,
шоколад, креми, цедру цитрусових.
1. Щоб вийшло дійсно смачно,
кладіть побільше фруктів.
2. Для випічки більше
підходять сорти фруктів Семеренко, Антонівка, тому що у них кисло-солодкий смак
і щільна структура.
3. Якщо у фруктів тверда
шкірка, її потрібно зрізати .
4. Яблучко має властивість
темніти при нарізуванні. Щоб цього не сталося, необхідно
полити скибочки соком лимона.
5. Щоб тісто не було
надмірно вологим, притрусіть його крохмалем.
Пиріг з яблук і сиру
·
мускатний горіх – 1 чайна ложка (неповна);
·
сметана нежирна – 3 ст. л.;
·
борошно – 1,5-2 ст. л. (скільки візьме тісто);
·
яблука – 3 середніх;
·
манка – 2,5 ст. л.;
·
масло пісне – 1 ст. л.;
·
кориця – 1 ч. л. (без гірки);
·
лимон – половинка невеликого;
·
цукор – 70-75 г;
·
сир нежирний – 300 р.
Спосіб приготування:
1. Сир перетріть. Додати
манку, сметану і половину цукру. Все перемішайте.
2. Зріжте з митих фруктів
шкірку, приберіть насіння. Поріжте великими шматочками. Полийте їх лимонним
соком.
3. Перемішайте фрукти з
борошном, корицею, мускатним горіхом.
4. Намажте маслом форму для
випічки. Покладіть туди сирне тісто, розрівняти. Зверху додайте начинку, злегка
притисніть.
5. Печемо в духовці при
температурі 200 градусів приблизно півгодини.
Немає коментарів:
Дописати коментар